Tészta:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- só
- bors
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A töltelékhez a margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt, végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.
Kisebb, fából vagy fémből készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tésztacsíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással és megsütjük. Miután kisültek és kihűltek, óvatosan kiskanállal, vagy esetleg habzsák segítségével megtöltjük őket (jó bőven, mert sok krém lesz!). A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.
Nagyon finom!
Jung Istvánné receptje.