A tésztához:
- 18 dkg sajt
- 16 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 dkg élesztő
- kevés só
A tetejére:
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
A tésztához a sajtot lereszeljük, majd a liszttel, a vajjal, a 2 tojássárgájával, a tejföllel, az élesztővel és kevés sóval szétmorzsoljuk, összegyúrjuk. Kétszer kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát és hideg helyre tesszük. Egy óra múlva 1/2 cm vastagra sodorjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 evőkanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, perecformával kiszúrjuk, a leesett darabkákat újból összegyúrjuk és derelyevágóval rudakat vágunk belőle. Tepsibe rakjuk és közepes meleg (170-180°C) sütőben szép pirosra sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!