- 50 dkg liszt
- 20 dkg teavaj
- fél csomag sütőpor
- 1-2 kávéskanál só
- egész köménymag ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk. Ebbe tesszük a sütőport, sót, köménymagot, sajtot. Ezt is elmorzsoljuk, majd a tojásokkal tésztává gyúrjuk. Cseresznyenagyságú golyókat formázunk, és négy-ötösével forró ostyasütőben gázlángon pár másodperc alatt megsütjük.
Ekkorákat sütni vendégváráshoz praktikus, saját fogyasztásra nagyobbra is hagyhatjuk a golyókat. Őrölt kömény nem célszerű bele, mert elszürkíti a tésztát. Amikor lezárjuk az ostyasütőt, a nyelénél fogva kis ideig össze kell jól szorítani, különben felpúposodik a tészta.
Majorcsik Melinda receptje.