Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
Sajtkrém:
- 25 deka margarin
- pici só
- 30 deka reszelt sajt
A krémhez a margarint mikróban megpuhítjuk, és a sóval kikeverjük, végül hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot. A tésztához valókat összegyúrjuk, szükség esetén pici tejet adhatunk hozzá. 4 cipóra osztjuk. Egyszerre egyet közepes méretű téglalappá, vékonyra kinyújtunk, és szintén vékonyan, rákenjük a krém negyed részét. Feltekerjük szorosan, mint a bejglit. A négy rudat éjszakára hűtőbe tesszük (én félbevágom őket, és egy zárt dobozba teszem, de lehet fóliázni is). Reggel vágódeszkán(a gyúrótáblára nem lesz szükség) a rudakból 3 mm vékony szeleteket vágunk, és lefektetve sütőlemezen forró sütőben 12-14 perc alatt szalmasárgára sütjük. Egyszerre csak 1 rudat vegyünk ki a hűtőből, mert így jobb tartása van a tésztának, könnyebb dolgozni vele.
Ez egy nagyon mutatós, keksz-szerű aprósütemény. Ha a szélük kissé megbarnul, direkt jó íze lesz a sajt miatt…
Varga Jánosné receptje.