- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg sajt (parmezán, de a trappista is jó)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, majd a tejfölt, és a tésztát összedolgozzuk. (Nem kell nagy gyúrás, csak amolyan összeállítás.) Hűtőbe rakjuk másnapig. Következő nap lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a keményre felvert tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval vágjuk ki, mindenki amilyen formára akarja. Forró sütőben aranyszínűre sütjük.
Nem egy munkaigényes sütemény, de nagyon finom. A fent leírt mennyiség egy gáztepsi, ha többet akarunk, duplázzuk a mennyiséget.
Valcsika receptje.