- 15-15 dkg liszt, margarin és reszelt edami sajt
- fél dl víz
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsír
- pirospaprika
- köménymag
- szezámmag
- őrölt bors
- só
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a sajtot, a pirospaprikát, a borsot beleszórjuk, és a vízzel összegyúrjuk (ha a tészta nem áll össze, kevés vízzel vagy liszttel segíthetünk). Hűtőben 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 40 × 30 cm-es, 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Lisztbe mártott derelyemetszővel a tészta hosszából ujjnyi csíkokat szabunk, majd 10 cm-es darabokra vágjuk. A kis lapocskákat egyszer-kétszer megcsavarjuk, és kizsírozott tepsibe rakjuk, majd a simára kevert tojással a tetejüket megkenjük, és köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük.