- 5 dkg vaj
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- kb. 20 dkg ribizli
- 5 dkg durvára vágott dióbél
- tejszínhab és ribizli a díszítéshez
A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával és a porcukor egyharmad részével, majd beledolgozzuk a lisztet. A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd lazán azt is a lisztes sárgájához keverjük. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott, lisztezett tepsiben a masszát egyenletesen elterítjük. A megtisztított ribizlit megszórjuk kevés liszttel, és a durvára vágott dióval a tésztára szórjuk. A tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, majd tejszínhabrózsákkal és friss gyümölccsel ízlésesen díszítjük.
Egyszerű és gyors sütemény, ízlés szerint más gyümölccsel is készíthető.
Egri Diána receptje.