- 6 dl gyümölcsjoghurt
- 2 csomag tejszínhabpor
- 3 dl tej
- 1 csomag zselatin
- 8 evőkanál cukor
- 20 dkg ribizli
- 1 csomag tortazselépor
- 2,5 dl folyadék (fele víz, fele málnaszörp)
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal kézmelegre langyosítjuk, majd kihűtjük. A tejszínhabport felverjük a tejjel, és összekeverjük a joghurttal. Margarinnal kikenünk egy hosszúkás gyümölcskenyérformát, majd beleöntjük a joghurtos masszát és megszórjuk néhány ribizliszemmel. Hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, kiborítjuk egy tálcára, rátesszük a tetejére az összes ribizlit, majd bevonjuk tortazselével, amit előzőleg elkészítettünk a 2,5 dl folyadékkal. Visszatesszük a hűtőszekrénybe 20 percre.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.