- 25 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- só
- 1 tojás
- ecet
- víz
- tejföl
- liszt
25 dkg liszttel morzsolj el 3 dkg zsírt, sózd meg, üss bele 1 egész tojást, majd gyúrd 1 dl langyos ecetes vízzel vagy ugyanennyi ecetes tejföllel rétes keménységűre. (1 kk ecet) A tésztát nyújtsd rajztábla nagyságúra. 12 dkg olvasztott (nem meleg) zsírba keverj 10 dkg lisztet, ezt azonnal kend a kinyújtott tésztára egyenletesen. A rövidebb oldaláról tekerd fel, mint a bejglit. Csomagold alufóliába. Tedd hidegre. Este készítsd, reggel süsd! A rudat vágd 4 részre, egyenként nyújtsd kb. 35 × 20 cm-esre. A közepére tedd a tölteléket, a széleket hajtsd rá. Sütés előtt kend be a tetejét zsírral!