- 12 dkg zsír
- 18 dkg liszt
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- pici só
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- kevés tej
12 dkg zsírt, 18 dkg lisztet összemelegítünk és hűlni hagyjuk. Egy keverőtálban összedolgozzuk a 25 dkg lisztet a tojással, pici sóval, az ecettel és kevés tejjel. Rétestésztánál kissé keményebbre gyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, rákenjük a rántást, majd összecsavarjuk mint egy piskótatekercset, és fél órát pihentetjük. Ezután félbevágjuk, majd még mindkét oldalát kétszer elvágjuk, így 6 db-ot kapunk. Vékonyra kisodorjuk őket, megtöltjük ízlés szerint és feltekerjük. Zsírozott tepsibe rakjuk, majd olvasztott zsírral megkenjük és sütjük.
Molnár Veronika receptje.