- 90 dkg rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 3 tojás
- 6 dl tejföl
- olaj
- só
A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettőbe vágjuk, folpackba téve lehet fagyasztani. Összesen 6 elrakandó rudunk lesz, amit még a felhasználáskor kettőbe vágunk, tehát ez a mennyiség 12 rúd réteshez elég. A fagyasztás előtt a csomagocskákat nem árt még egy nylonzacskóba is beletenni. Bármeddig eláll. A sütés előtt 2 órával annyi rudat vegyünk elő, amennyire szükségünk lesz. A szabad levegőn engedjen fel a tészta. A rudat kettőbe vágjuk. Lisztezett deszkára tesszük, és először hosszában, majd széltében nyújtjuk, még elég kemény állapotban. Nyújtás közben többször megforgatjuk. A hossza a tepsiével egyenlő, szélessége jó arasznyi. A tölteléket középre helyezzük, az egyik oldalát ráhajtjuk, megolajozzuk. Ráhajtjuk a másik oldalát, és a hajtásokkal lefelé, a sütőlemezre tesszük, ahol a tetejét vékonyan megolajozzuk. Előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.