Ebbe a sütibe nem kell lekvár, ez egy igen régi, eredeti, hagyományos magyar recept, amely egyszerűen csak… MENNYEI!! 🙂
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk három egyenlő részre, majd lisztezett sütőpapíron 30 × 24 cm-es lapokká nyújtjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük (kb. 10 perc, de sütőtől függ). A következő krémmel kenjük meg: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és citromot. A tejben a lisztet felfőzzük, ha kihűlt, a vajkrémmel együtt géppel könnyű habosra kikeverjük, elfelezzük és megtöltjük a tésztát. Hűvös helyen éjszakára pihenni hagyjuk, másnap szeleteljük, porcukorral díszítjük. Nagyon finom!
Szabókiné Jung Andrea receptje.