A tésztához:
- 1 tojás
- 3 evőkanál méz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
A tojást, a mézet, a porcukrot, a tejet, a zsírt és a szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk. Amikor kész, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle.
A piskótalapokhoz:
- 2 × 3 tojás
- 2 × 3 evőkanál cukor
- 2 × 1 evőkanál étolaj
- 2 × 3 evőkanál liszt
- 2 × 1 teáskanál sütőpor
Amelyik tepsin sütöttük a lapokat, abban a tepsiben sütünk 2 × 3 tojásos piskótát. Ehhez a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét felverjük. Adunk hozzá 3 evőkanál cukrot, ezzel is verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és az étolajat, még ezekkel is verjük, ezt mind lehet robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezt már fakanállal keverjük bele. Kizsírozott tepsiben megsütjük mindkét lapot.
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 citrom
A margarint kikeverjük a porcukorral. A lisztet megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, jól kihabosítjuk a kikevert margarinos krémmel. A citrom levével ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
- mézes lap
- piskóta
- mézes lap
- piskóta
- mézes lap
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Havasi Fejes Zsuzsa receptje.