Mézes lapok:
- 1 tojás
- 3 evőkanál méz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 3 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
A tojást, a mézet, a porcukrot, a tejet, a zsírt és a szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk, amikor kész, hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Piskótalapok:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 2 teáskanál sütőpor
Amelyik tepsin sütöttük a lapokat, abban a tepsiben sütünk 2 × 3 tojásos piskótát. Ehhez a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét felverjük, adunk hozzá 3 evőkanál cukrot, ezzel is verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és 1 evőkanál étolajat, még ezekkel is verjük (ezt mind lehet robotgéppel), majd hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet 1 teáskanál sütőporral elkeverve, és ezt fakanállal keverjük bele. Zsírozott tepsiben sütjük.
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 citrom leve
25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral. 4 evőkanál lisztet megfőzünk 4 dl tejben, ha kihűlt, összekeverjük a kikevert margarinos krémmel. 1 citrom levével izésítjük, majd ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Összeállítás:
- mézes lap
- krém
- piskóta
- krém
- mézes lap
- krém
- piskóta
- krém
- mézes lap
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Havasi Zsuzsa receptje.