- 2 dl víz
- 40 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg tejpor
- 30 dkg kókusz + mandula
A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk. Ez az alaprecept.
Vettem hozzá egy rúd piros marcipánt. 3 egyre kisebb gömböcskét formáztam, benne persze a hámozott mandula, majd egymás tetejére állítgattam sorban. Mazsola a szeme, meg gombja a pocakokon, hámozatlan mandula (felhasogatva) az orra, és a piros marcipánból cilindereket (kis tömbhenger a teteje, egy körlap az alja a kalapkának) formálgattam a hóemberemnek végül. Nagyon mutatósak!