Ez már egy igen régi recept, sokszor elkészítettem, nagyon laktató és finom!
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 2 evőkanál lágy vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kis tubus pizzakrém
- 20 dkg párizsi
- szezámmag
Az élesztőt fél dl meleg tejben, amiben elkevertük a cukrot, duplájára kelesztjük. A lisztbe beletesszük a tojást, a sót, a vajat, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet, majd lágy, gyúrható tésztát dagasztunk. A tésztának nem szabad ragadnia a műanyag edényhez, ha ragad, akkor még kevés lisztet tegyünk hozzá. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha kész, kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, rávagdossuk a párizsit, feltekerjük, majd szeletekre vágjuk. Megszórjuk szezámmaggal, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.