Tészta:
- 2 dkg élesztő (vagy 1 csomag 7 g-os élesztőpor)
- fél kiskanál só (ízlés szerint lehet több is)
- fél kiskanál cukor
- 2 dl meleg víz
- 30 dkg finomliszt
- 2 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 2 doboz sertés májkrém
- 1 pizzakrém vagy ketchup (vagy mind a kettőből lehet tenni hozzá).
A töltelékhez valókat villával krémesre összekeverjük. A tésztához az élesztőt a vízzel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk és hozzáadjuk az olajat, majd tovább dolgozzuk a tésztát. Ha megkelt kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Megkenjük a csíkokat krémmel, összetekerjük úgy, mint a kakaós csigát. A tepsit kiolajozzuk. A tekercseket megszórjuk reszelt sajttal.
Más töltelékkel is elkészíthető.
Kovácsné Novek Adrienn receptje.