A gyerkőcök pizzát kértek hétvégére, gondoltam, a szokásostól eltérek, és inkább máshogy készítem. Nagy sikere volt! 😉
- 40 dkg finomliszt
- 8 evőkanál étolaj
- 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- pici só
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos a cukros tejben, majd egy tálban a lisztet elvegyítjük az étolajjal és a sóval, végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tésztát addig dagasztjuk, míg elválik a táltól, majd 30 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerinti feltétet teszünk rá. Bejgli módjára feltekerjük, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. Tetejüket reszelt sajttal megszórhatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!