Tészta:
- 1,8 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1 púpozott evőkanál tejföl
- 1 evőkanál étolaj
- 2,4 dl langyos víz
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Töltelék:
- 3 nagyobb doboz paradicsompüré
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 40 dkg sonkás felvágott
- oregánó
- só
- bors
A tészta alapanyagait összegyúrom és kelesztem egy órácskát. Kettéosztom, vékonyra kinyújtom, és a következő töltelékkel megkenem: a paradicsompürét felforralom sóval, borssal, oregánóval. Ha kihűlt, beleteszem az apróra vágott sonkás felvágottat és a reszelt sajtot. A téglalapra kinyújtott, megtöltött tésztát feltekerem, és ujjnyi szeletekre vágom. Tetejére rakok még sajtot, és forró sütőben sütöm.
Ez a tészta bármilyen alapanyaghoz jó, lehet vele kísérletezni. Kiváló vendégváró.
Balkus Anikó receptje.