A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 4 kávéskanál olaj
- 1 tojás
- 2,5 dl langyos tej
A töltelékhez:
- én a megmaradt paradicsomos pizzaszószt használtam el
- 15 dkg trappista sajt
A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dolgozzuk össze. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és kb. 7 mm vastag négyszöggé nyújtjuk. Rákenjük a paradicsomszószt és megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát feltekerjük, egyenletesen 50 cm hosszúra kihúzzuk, és csiga alakban feltekerjük. A pizzacsigát kivajazott tepsibe helyezzük, és egy csatos tortaforma (28 cm átmérőjű) kivajazott oldalával körbekerítjük. Meleg helyen 35 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő alsó felébe toljuk és a tésztát 200°C-on kb. 40 perc alatt megsütjük (légkeveréses 180°C).
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!