12 db pizzás muffin lesz ebből a mennyiségből. A Spoon University receptje alapján készítettem el, a hivatkozásra kattintva a videót is megnézhetitek róla. Remek recept, csakis ajánlani tudom! 🙂
- 110 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 3/4 teáskanál oregano
- 1/2 teáskanál só
Ezeket egy tálban összekeverjük (bazsalikom és oregano helyett én pizzafűszert használtam).
- 180 ml tej
- 1 tojás
Hozzáadjuk a fentiekhez, kikeverjük.
- 150 g reszelt sajt (legjobb a parmezán, de bármilyen hasonló megteszi)
- egy kisebb zöldpaprika kisebbekre felkockázva (vagy egy zöld színű nagy kaliforniai paprika fele)
- 100 g pepperoni felkockázva
Mindezt szintén a masszához adjuk. Egy 12 részes muffinformát kikenünk vagy kibélelünk, majd jó 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 4 db sajtrudat (cheese strings – lásd a fotót lentebb) 3-3 részre osztunk, és teszünk egy-egy darabot mindegyik muffin tetejére. Icipicit belenyomjuk, kanállal is beleigazgatjuk, picit befedjük a masszával. Felkockázott pepperonit szórunk még a tetejére, majd 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Marinara szósszal tálaljuk, nagyon finom belemártogatva! 🙂 Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.
Íme a recepthez használt Cheestrings: