Tészta:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 kávéskanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 4 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- egy csésze erős kávé
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 5 dkg cukor
- 12 dkg darabosra vágott dió
- pici margarin
A keményre felvert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd sütőlemezre tett sütőpapíron egyenletesen szétkenjük a masszát. 200°C-on kb. 15 percig sütjük. A tésztát, ha kihűlt, 3 csíkra vágjuk. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a kávéval gőz fölött – állandóan kevergetve – sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel továbbkeverjük. A tetejére kis margarinon a cukrot és a diót kergetve hevítjük, míg egy picit megbarnul, majd fóliára öntjük. Ha kihűlt, összetördeljük. A lapokat a krémmel vékonyan megkenjük, egymásra tesszük és tetejét a grillázs dióval megszórjuk.
Dr. Tivadar Jánosné receptje.