- 2 kg nektarin
- 1,5 kg kristálycukor
- 2 citrom leve
- 20-20 dkg málna és porcukor
- 1,5 dl víz
A nektarinokat megmossuk, meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcshúst lemérjük, minden kilóra 75 dkg cukrot számolunk. A nektarint, a cukrot és a citromlevet a főzőedénybe öntjük. Összekeverjük, gézzel lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap a málnát a cukorral és a vízzel turmixoljuk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli levet kapjunk. A nektarint megkeverjük, kis lángon felforraljuk, a keletkező habot leszedjük. 10 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a málnaszirupot, még 10 percig főzzük. A lekvárt üvegekbe töltjük, és rögtön lezárjuk.