- 4 db (kb. 60 dkg) narancs
- 3 db citrom
- 1,6 kg cukor
A narancsokat és 1 citromot megmosunk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük, és a gyümölcsöket héjastól nagyon vékony karikákra vágjuk. Lehetőleg tál fölött, hogy a leve ne vesszen kárba. A gyümölcsre 2 liter vizet öntünk, és 20 percig forraljuk. Félretesszük, és másnap megint 20 percig forraljuk. Harmadnap belecsavarjuk a maradék 2 citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve 40 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, mikor a teteje bebőrösödik, lekötjük. Gőzölni nem kell. Melegen híg, de kihűlve kocsonyássá válik. Ezzel a mennyiséggel kb. öt félliteres üveget tölthetünk meg.
Nem érdemes egyszerre ennél nagyobb mennyiséget készíteni, mert sokkal tovább kell forralni, és lassabban kocsonyásodik.