- 1,5 kg szilva
- 1 dl vörösbor
- 2,5 dkg zselatinpor
- 0,3 dl édes likőr (legjobb a narancslikőr)
- fél-fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
- 5 evőkanál méz
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk, egyharmadát ( lehetőleg az érettebbeket ) turmixoljuk, majd átszűrjük. A bort, a zselatinport, a likőrt ( ez el is maradhat ), a fűszerkeveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk. Mindössze egy-két percig főzzük, hogy a zselatin teljesen elolvadjon benne. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.A maradék szilvát darabokra vágjuk, a mézzel együtt a még meleg zselatinos szilvaturmixba keverjük. Egy egyliteres őzgerincformát megnedvesített celofánnal kibélelünk. A szilvás masszát egyenletesen belesimítjuk, a hűtőszekrénybe rakjuk, néhány órán át, de legjobb, ha egész éjszakán át dermedni hagyjuk.
Másnap a formából vágódeszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, a kocsonyát forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.