- 4 dl átszitált búzaliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 dl porcukor
- 1/2 dl főzőmargarin
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
Bevonat:
- 3 evőkanál lágy vaj
- 1 dl méz
- 1,5 dl kókuszreszelék
- 1,5 dl zabpehely (vagy müzli, ízlés szerint)
Szitáljuk a száraz hozzávalókat egy keverőtálba. Aprítsuk bele a margarint. Adjuk hozzá a mézet és a tejet, csak addig keverve, amíg a liszt átnedvesedik. Nyomkodjuk a tésztát egy kb. 20 × 20 cm-es kizsírozott tepsibe, hogy minden sarokba is jusson. A tetejére kenjük a jól megkevert bevonatot. 25 – 30 percig süssük az előmelegített 200°C-os sütőben.
Forrón szolgáljuk fel. Kb. 9 – 12 adag lesz belőle.
Lahi receptje.