A tésztához:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg langyos méz
- 5 dkg zsír
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 4 evőkanál tejföl
- 75 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
A cukormázhoz:
- 2 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, sodorjuk és formákkal kiszúrjuk. Ebből lett egy kis házikó, egy kisebb tál és a mézes figurák is.
A bevonathoz a tojásfehérjéket a porcukorral sűrű állagúvá verjük, majd habzsákba szedve díszíthetünk.
A házikóm méretei:
2 db oldalfal: 14 × 6,5 cm
Eleje-háta: 1-1 db 9 × 6,5 cm, ami tetején a ház csúcsa is rajta van, együtt kell kivágni, a csúcs 6 cm.
A ház teteje: 2 db 17 × 10,5 cm
A mézes tál:
Egy jénai tál hátoldalát olajjal jó vastagon lekentem, a mézes tésztát 4 mm-re nyújtottam, majd a tálat kívülről beburkoltam. A tál peremén derelyevágóval körbevágtam. Egy tepsire helyeztem és 180°C-on sütöttem. Végül cukormázzal körben bevontam.
Vass Lászlóné készítette el Tramita Rita receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!