Tészta:
- 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg vagdalt dió
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Díszítés:
- apróra vágott pirított dió
- csokoládé
A 6 tojássárgáját 25 dkg porcukorral és 3 evőkanál mézzel jól kikeverjük, hozzáadunk 10 dkg vagdalt diót, 15 dkg lisztet, fél csomag sütőport, és jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a 6 tojásfehérje jó keményre vert habját. 160-180°C-on lassan sütjük kb. 30 -35 percig.
Aki nem szereti a diót, ki lehet hagyni, akkor összesen 25 dkg liszt kell bele.
A krémhez a tejből a liszttel besamelt főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet jó habosra keverjük és ezzel töltjük meg a süteményt. A tetejére is hagyjunk 1/3 részt. Tetszés szerint díszítjük. Én apróra vágott pirított dióval szórtam meg és csokoládéval díszítettem.
Jó étvágyat!
Réti Andrásné Judit receptje.