- dupla mennyiségű házi rétestészta vagy 4 csomag réteslap
- 60 dkg dió
- 40 dkg cukor
- 10 evőkanál méz
- 20 dkg vaj
- fél citrom leve
Ez a recept 8-10 személyre szól. 15 dkg cukrot kevés vízzel egy edényben tűzre teszünk, és teljesen felolvasztjuk. Hozzákeverjük a mézet, majd a tűzről levéve belekeverjük a habosra kikevert vajat és a darált diót. Megvajazott sütőlapra tesszük a réteslapot, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a töltelék egy részével megkenjük. Beborítjuk egy másik réteslappal, amit szintén olvasztott vajjal meglocsolunk, és töltelékkel megkenünk. Ezt a réteges töltést addig folytatjuk, amíg 4-5 rétes került egymásra. Legfelülre réteslapot teszünk. Ezután a rétest tetszőlegesen felszeleteljük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd lassú tűznél megsütjük. Amíg sül, 2 dl vizet a maradék cukorral felforralunk, majd citromlével ízesítjük. Ezalatt a szirupot a rétes teljesen magába szívja. Hidegen tálaljuk.