- 1 dl olvasztott vaj
- 1 dl apróra vágott dió
- 1,5 dl méz
- vajas zsemletészta
- 2 evőkanál reszelt narancshéj
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Vékonyan vajazzunk ki egy kb. 24 x 24 cm-es tepsit (kb. 1 evőkanál vajjal). Öntsük bele a mézet. Egy kis tálban keverjük össze a maradék vajat és a narancshéjat. A tésztából formáljunk kisebb zsemlényi, (10 – 12) lapított darabot, majd egyik lapos felüket mártsuk meg a vajas keverékben, ezután a dióban, hogy egyenletes bevonat legyen rajtuk. Rendezzük el őket, a diós felükkel lefelé, nem túl szorosan, hogy a tepsiben levő mézen „ússzanak”. 20 – 25 percig süssük, míg szép aranysárgák nem lesznek. Hagyjuk őket a tepsiben hűlni mintegy 5 percig, majd még forrón (egy széles késsel) vegyük ki, és amúgy forrón tálaljuk.
Vajas zsemletészta:
- 4 dl átszitált búzaliszt
- 1 teáskanál só
- 3 teáskanál sütőpor
- 4 teáskanál teavaj
- 2 dl tej
Szitáljuk egybe egy keverőtálba a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a tejet, hogy lágy tészta legyen belőle.
Lahi receptje.