- 1 dl margarin
- 2 dl méz
- 6 tojássárgája
- 2,5 dl átszitált finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 dl apróra vágott datolya
- 2 dl durvára darált dió
- 1 teáskanál vanília
Megkenni:
- 4 dl igen finomra őrölt porcukor
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál lágy vaj
Jól keverjük össze a margarint és a mézet, majd egyenként verjük hozzá a tojássárgáját is. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat és keverjük a tojásos alaphoz. Végül adjuk az egészhez a datolyát, a diót és a vaníliát. Egyenletesen terítsük el egy kb. 32 × 24 × 5 cm-es kizsírozott tepsiben és süssük 180°C-os sütőben 30 percig. Hűtsük le, és vegyük ki a tepsiből.
A maradék hozzávalókból készítsünk egyenletes keveréket, ezzel kenjük meg a kihűlt sütemény tetejét. Tegyük kis időre a hűtőbe, hogy könnyen rudacskákra szeletelhető legyen. Felszeletelés után a rudakat papírszalvétával leterített tálcára tegyük – csak egy rétegben, nehogy összeragadjanak. Kb. három tucat rudacska lesz.
Lahi receptje.