- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 3 dl tej
- 8 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
- só
- durva dekorációs cukor
Az élesztőt a cukorral és a tejjel megkelesztjük. A lisztet elkeverjük a mandulával, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a megkelesztett élesztőt. Közepesen kemény kalácstésztát készítünk, jól kidolgozva, minél több levegőt juttatva a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítva 3 részre osztjuk. Egyenlő hosszú rudakká sodorjuk, és összefonjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük, tetejét tojás sárgával kenjük meg. Megszórjuk durva dekorcukorral. 15-20 percet a tepsiben is kelesztjük. 40-50 perc alatt közepes meleg sütőben megsütjük.
Csak kihűlés után borítjuk ki a tepsiből.
Kép forrása: Tesco