- 3 dl zsírszegény vaníliás joghurt
- 1 dl víz
- 1 dl cukrozatlan ananászlé
- 1/2 dl fagyasztott mandarinlé koncentrátum (vagy 6 mandarin kifacsart leve)
- 3 evőkanál méz
- 1/8 teáskanál finomra őrölt fahéj
Öntsük a joghurtot egy kb. 20×20 cm-es tepsibe, egyenletesen terítsük el, és a mélyhűtőben fagyasszuk meg. Majd vegyük ki a serpenyőből és tördeljük össze 1-2 cm-es darabokra. A darabokat a többi hozzávalóval együtt tegyük egy keverőgép táljába, és a géppel addig keverjük, míg lágy állagú nem lesz. Azonnal, hidegen szolgáljuk fel (ha lehet, kristálypoharakban, vagy kelyhekben).
Rolettit, vagy más, magunk készítette édes (mézes) rágcsálnivalót kínálhatunk hozzá.
Lahi receptje.