- 50 dkg mandarinfagylalt
- 30 dkg habos likőrfagylalt
Elkészítési idő 30 perc, plusz a fagylaltok elkészítési ideje és a fagyasztási idő.
Egy bombaformát tegyünk kis időre a mélyhűtőbe. Ezután kibéleljük mandarinfagylalttal, és megtöltjük a habos likőrfagylalttal. Elsimítjuk a tetejét, és zsírpapírral lefedjük. A formára tesszük a tetejét, és 4-5 órára visszahelyezzük a mélyhűtőbe. A tányért, amelyen tálalni fogjuk, szintén a hűtőszekrényben tartjuk. Tálalás előtt a formát hideg vízsugár alá tesszük, megszárítjuk, kinyitjuk, eltávolítjuk a papírt, és az előhűtött tálra helyezzük. Tetszés szerint a fagylaltot piskótalapra is tehetjük, amelyet meglocsolunk a fagylalt elkészítéséhez használt likőrrel. Kimagozott és hártyájától megtisztított mandarinszeletekkel díszítjük, amelyeket karamellizált cukorban megforgatunk. Pisztáciával díszített tejszínhabgombócokkal tálaljuk.