Átválogatunk 1.5 kg érett, nagyszemű málnát és 50 dkg érett, piros ribiszkét.
A málnát nagyon óvatosan, gyenge vízsugár alatt megmossuk és lecsöpögtetjük. A ribiszkét többször váltott vízben megmossuk, és leszemezzük. A gyümölcsöket vékonyfalú fazékba tesszük, kanállal kissé összetörjük és befedjük. A fazekat beleállítjuk egy olyan mély lábosba, amelybe legalább ötujjnyi víz belefér. A lábosban lévő vizet felforrósítjuk, és addig főzzük, amíg a fazékban lévő gyümölcs leve kifő. Ezután nagyon finom szitán, nyomkodás nélkül lecsurgatjuk a levet. Lemérjük, és ugyanannyi súlyú kristálycukorral elkeverve, tűzre tesszük. Folyton keverve addig főzzük, amíg tejszín sűrűségűvé válik. A keletkező habot folyamatosan szedjük le a tetejéről. Még forrón tiszta üvegekbe öntjük, majd az üveg szájához mért, rumba mártott celofánt teszünk a tetejére, és légmentesen lekötjük. Ha kihűlt, végleges helyére állítjuk.