Nagyon finom könnyű puha tésztája van, bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
- 10 dkg olvasztott margarin
- fél dl olaj
- 6 tojás
- 2 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg málna
- 1 citrom leve
A méréshez használt bögre mérete 2 dl. A margarint felolvasztom, nem melegítem, csak kicsit olvadjon meg, ezután összekeverem az olajjal. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját egy bögre cukorral, forró vízgőz felett fehéredésig keverem. A sűrű tojásos masszát leveszem a gőzről, hozzáadom a sütőporos lisztet és az olvasztott margarint. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a citrom levével kemény habbá verem, majd óvatosan a tojásos masszához forgatom. Egy 25 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát belesimítom, majd a málnaszemeket rászórom. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm. Csak kihűlés után veszem le róla a papírt és szeletelem. Tálalás előtt porcukorral meghintem.
Kiss Imréné Magdi receptje.