- 1 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl tej
- 6 dkg lágy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vanília esszencia)
- 35 dkg liszt
- 13 dkg kristálycukor
- fél teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg friss málna (vagy szeder)
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Keverjük össze egy tálban a tojást, a tejfölt, a tejet, a vajat és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a cukrot, sót, és keverjük könnyedén össze, hogy sima tésztát kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert akkor a tészta kemény lesz. Forgassuk bele a gyümölcsöt.
Béleljünk ki egy 12 lyukas muffinformát kis papírkosarakkal, majd töltsük meg őket. Süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta megemelkedik, és érintésre keménynek tűnik a közepe, valamint amikor az összes szép aranyszínű lesz. Tálaljuk melegen, a legfinomabb még aznap elfogyasztva.
Szabókiné Jung Andrea receptje.