- 60 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
Langyos, sós vízzel jó hólyagos tésztát készítünk (kb. 3 dl víz). Háromfelé osztjuk (asztaltól függ). Sima kerekre gyúrjuk, megkenjük olvadt zsírral, leborítjuk lábasokkal a lisztezett táblán, 15-20 percre, azután meglisztezett abroszon hártya vékonyra kinyújtjuk, 5-6 percig szárítjuk, kenőtollal olvadt zsírral megszórjuk. Egy sorba rátesszük a tölteléket (lehet félig is szórni). A nyers gyümölcsök alá, fölé prézlit szórunk. A gyümölcsöt a tésztán hintjük meg cukorral. Sülve bőven cukrozhatjuk. Mielőtt betennénk a sütőbe, tejfellel megkenjük a tetejét. A túrótöltelékbe tojást tegyünk és lisztet vagy grízt. A megmaradt széleket jól kipihentetve, újra nyújthatjuk, a legvégéből készíthetünk csipetkét vagy lebbencsnek is nyújthatjuk.