- 1 kg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- pici só
- sáfrány
- 25 dkg túró
- mazsola
- tojás
A túrókrémhez a túrót kikeverjük annyi tejföllel hogy krémes legyen, cukorral édesítjük. Az olvasztott margarint a tejjel fellangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, majd belekeverjük a túrókrémet, sáfrányt, cukrot, sót. Liszttel összegyúrjuk, letakarva pihentetjük. Amikor megkelt, még egyszer átgyúrjuk, rudakat, hurkákat sodrunk, és formára tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsin még kb. 20 percig kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, 2 szem mazsolával díszítjük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Szilágyi Ágnes receptje.