- 4 tojásfehérje
- 175 g kristálycukor
- 300 ml habtejszín
- 4 evőkanál Lemon Curd (Citromkrém)
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Zsiradékkal vékonyan kenjünk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 25 × 30 cm-es tepsit. Nekem nem volt pont ekkora, ezért sütőpapírból vágtam ki egy ilyen méretű részt, erre simítottam az elkészült masszát, majd sütőlapon sütöttem meg.
Kezdjük el felverni a tojásfehérjéket. Amikor még nem túl kemény a hab, fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot, miközben folyamatosan verjük. Sűrű, sima, fényes massza lesz a végeredmény. Kanalazzuk az előkészített sütőpapírra, szépen simítsuk el a felszínét, majd süssük 25-30 percig, amikor már tapintásra szilárd a közepe is. Nem baj, ha kissé száraznak érezzük. Ekkor vegyük ki a sütőből, és óvatosan borítsuk rá egy másik, kiterített sütőpapírra. Óvatosan, még melegen húzzuk le a tetejéről azt a papírt amin sült, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez verjük fel a tejszínhabot, majd finoman forgassuk bele a citromkrémet. Jó bőven mértem azt a négy evőkanálnyit, úgy voltam vele, legyen jó ízes. Az is lett, nagyon finomra sikerült! 🙂 Citromkrém helyett szerintem bármilyen simára kikevert lekvárral, vagy esetleg pürésített gyümölcsökkel (+ édesítéssel) is finom lehet.
Ha a „tészta” kihűlt, simítsuk rá egyenletesen a krémet, majd az alatta lévő sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel, mint a piskótatekercset szoktuk. Jó egy picit hűtőbe tenni szeletelés előtt, de nem muszáj. Szitáljuk meg porcukorral, és lehet tálalni.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.