Elkészült és nagyon finom! Én vákuumozható edénybe raktam, abban hetekig eláll. 5-6 liter lesz belőle.
- 1,5 kg sárgarépa
- 2 db idared vagy jonatán alma (50 dkg-ot tettem bele)
- 2-3 db sárgabarack (koncerv barack is jó hozzá, én most azt használtam)
- 2 db citrom
- 3 db narancs
- 1 késhegynyi só
- 20 dk méz (ha valaki édesebben szereti, vagy nem kedveli a mézet, akkor kb. 50 dkg cukor)
Az almát meghámozzuk és kivágjuk a magházat, majd a szeleteket kb. 1 liter cukros-citromos-narancsos vízbe tesszük. Beleszórjuk a sót is. A narancsot és a citromot előtte meghámozzuk és felkarikázzuk, úgy tesszük a vízbe. A répát megtisztítjuk, szintén felkarikázzuk, és a gyümölcsökkel együtt feltesszük főni. Ha szükséges, öntsünk hozzá még egy kis vizet, annyit, hogy ellepje a gyümölcsöt és a zöldséget. Amikor puhára főtt, botmixerrel pürésítjük. A barackot is ekkor adjuk hozzá, ha konzervet használunk. Ha kihűlt, mézzel ízesítjük.
Fogyasztás előtt fel kell rázni! Ha nagyon sűrű, pici vízzel hígíthatjuk. Hűtőszekrényben 3-4 napig áll el.
Czine Zsuzsanna receptje.