Volt még almám, amit sajnáltam hogy tönkremenjen, így nekiláttam Kubut készíteni! 😉
- 5 kg alma
- 2 kg sárgarépa
- 50 dkg cukor
- 4 db nagy narancs
- 4 db citrom
- 1 kávéskanál citromsav
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd odatesszük párolódni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a citromsavat, puhára pároljuk, és végül pépesítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd ezt is puhára pároljuk annyi vízzel, hogy ellepje, és pépesítjük. Ezután az almával és a cukorral összeöntjük, egy forrásig felfőzzük, a tűzről levesszük. A citromok és a narancsok levét kifacsarjuk, a narancs héját nagyon apróra lereszeljük, és a tartósítószerrel a végén hozzáadjuk. Forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Réti Andrásné Judit receptje.