- 25 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk. A főtt, áttört, még langyos burgonyát a maradék langyos tejjel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. A közepesen kemény tésztába beledolgozzuk az olajat. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy méretű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Langyos helyen 1 órát pihentetjük. Forró olajban pirosra sütjük. Önmagában, vagy sajttal, tejföllel is fogyasztható.
Sütés előtt a tésztát kissé széthúzogatjuk.
Annamary receptje.
Kép forrása: Zenobia