- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- pici só
- 10 dkg liszt és 10 dkg zsír
A 30 dkg lisztet a tojással és a tejföllel összegyúrjuk. A 10 dkg lisztet a zsírral elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, és a zsíros lisztet rámorzsoljuk, majd feltekerjük, mint a bejglit, és hidegre tesszük. Fél órai pihenés után kinyújtjuk, és ismét feltekerve hűtjük. Ezt kétszer ismételjük. Négy részre vágjuk, és amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk, és töltjük. Papírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét tojással, vagy olvasztott vajjal kenjük. 170-180°C-os sütőben kb. 35-40 percig sütjük. (Sütőtől függően.)
Inkább a tiroli rétesre hasonlít, mert nem olyan réteges a tésztája, de nagyon finom, kiadós sütemény. Bármilyen töltelékkel készíthető (mák, túró, alma, dió, káposzta, stb.)