- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília
- 0,5 dl mogyoróvaj
- 1 dl méz
- 3 dl apróra vágott dió
- 1/8 teáskanál só
- 1 dl mazsola vagy apróra vágott datolya
- 4 dl búzakorpa vagy búzacsíra
Egy háromliteres lábosban keverjük össze a vajat, a földimogyoróvajat és a mézet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a keverék forrni nem kezd. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a diót, a fahéjat, a vaníliát és a sót. Jól keverjük el. Ezután keverjük hozzá a mazsolát és a korpát. Addig keverjük, amíg a meleg keverék be nem vonja a mazsolát és a korpát. Az egészet öntsük egy kizsírozott, négyszögletes (kb. 20 × 20 cm-es) tepsibe, erősen belenyomkodva a masszát. Hagyjuk lehűlni. A végén vágjuk fel 12-16 rúd alakú szeletre.
Lahi receptje.