A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 teáskanál cukor
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk (ha szükséges, akkor egy kevés tejet adunk hozzá). Két cipót formálunk belőle, és letakarva kb. fél órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg). Vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket belekeverjük. A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik fele tésztával is így járunk el. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!