- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl olaj
- 4 dl tej
- 30 dkg magozott, felezett szilva
A tepsi szórásához:
- 5 dkg fahéjas kristálycukor
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat, a tejet és a reszelt citromhéjat, majd tovább keverjük, és beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk. Rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük. A tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
Az előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc után 180°C-on sütjük tovább. Kb. 30-40 perc míg elkészül. Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény a végeredmény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!