- 2,5 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 10-10 dkg apróra vágott, hámozott mandula, cukrozott citromhéj és cukrozott gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- csipet őrölt szerecsendió
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, sót. Míg a tej hűl, az élesztőt 0,5 dl meleg vízben fellazítjuk. A langyos tejbe öntjük és a liszt 1/4-ével simára keverjük. Letakarjuk, kétszeresére kelesztjük. Belekeverjük a citromhéjakat, mandulát, mazsolát, fahéjat, tojást, vajat, és a megmaradt liszt 3/4-ét. Addig verjük, lassan keverve bele a megmaradt lisztet, míg teljesen rugalmas lesz és elválik a táltól. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 cm vékonyra, 50 x 30 cm nagyra, a közepén mélyedést nyomunk, beleöntjük az olvasztott vajat. Összehajtogatjuk, tetejét is megvajazzuk. Letakarva (fogvájókat szúrunk a tésztába) kétszeresére kelesztjük. Kifli alakúra formázzuk, megkenjük olvasztott vajjal, vajazott tepsibe tesszük. Begyújtjuk a sütőt közepes lángra, és kb. 1 órán át, sütjük a tésztát. Ha megsült, megszórjuk porcukorral. Jól becsomagolva a hűtőben sokáig eláll.