- 2 csomag réteslap
- 1 kg fejeskáposzta
- 6 dkg margarin
- 6 dkg főzőmargarin
- 2 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg só
- ízlés szerint őrölt bors
A megtisztított, megmosott káposztát lereszeljük, megsózzuk, 15-20 percig állni hagyjuk. A káposztalét jól kinyomkodjuk. Rámát felolvasztjuk, cukrot teszünk bele és megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és megpirítjuk, őrölt borssal fűszerezzük, esetleg sóval utánaízesítjük.
Konyharuhát gyengén benedvesítjük, ráterítjük a réteslapot, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd elterítjük a káposztát, és óvatosan feltekerjük. A rétest tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és megsütjük.