- 2 dl vaj (vagy 1 dl vaj és 1 dl margarin)
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília
- 1 dl folyékony, illatos méz (pl. hársméz)
- 5 dl átszitált finomliszt
- 2 dl finomra vágott dió
Verjük krémmé a vajat a sóval és a vaníliával. Verjük tovább, és közben vékony sugárban adagoljuk a krémhez a mézet. Keverjük hozzá a lisztet és a diót. A hűtőben pihentessük egy óra hosszat. Sodorjunk a tésztából kb. 4 cm átmérőjű rudakat és csomagoljuk mindegyiket sütőpapírba. Hűtsük ismét egy óra hosszat, majd szeleteljük fel kb. egy centiméter vastag korongokra. 175°C-on süssük, vékonyan kizsírozott tepsiben 12-14 percig. 35-40 db lesz belőle.
Lahi receptje.